Mesaj adresat deputaților Adunării Populare a Găgăuziei din legislatura VII

Stimați deputați ai Adunării Populare,
Dragi locuitori ai Găgăuziei,

Dimineață, când mă pregăteam de această ședință, mă gândeam care sunt cuvintele ce trebuie să caracterizeze Adunarea Populară.
Și mi-au venit următoarele cuvinte:

  • Demnitate.
  • Competență.
  • Înțelepciune.
  • Grijă.
  • Răbdare.
  • Respect.
  • Viziune.
  • Eroi.


Sunt cuvinte simple – și, totodată, sunt cuvinte puternice, în care se întâlnește Speranța și Încrederea noastră legate de viitor.

Gândul ăsta, destul de repede m-a ajutat să îmi fac o impresie despre așteptările mele, în calitate de alegător, de la Adunarea Populară.
Toți deputații Adunării Populare – sunt model de demnitate și comportament demn pentru toți locuitorii Găgăuziei.
Toți deputații, neapărat, sunt oameni competenți și foarte înțelepți. Acești oameni pot găsi soluții pentru cele mai complicate probleme și ei vor lua decizii care vor face viitorul Găgăuziei mai bun decât prezentul.

Votând pentru deputații Adunării Populare – alegătorii v-au încredințat viitorul său.
Deputații trebuie să fie cei care au grijă de locuitorii Găgăuziei. Îi protejează de pericole și nu-i atrag în probleme. Adunarea Populară – este instituția, care apăra oamenii, și îi direcționează pe calea dezvoltării cu amenințări și pierderi minime.

Cu toții așteptăm de la deputații Adunării Populare model de respect – respect față de oameni, respect față de altă părere, respect față de mandatul de deputat – adică respect unii față de alții, respect față de viitorul Găgăuziei.
Deputații Adunării Populare trebuie să fie pentru noi toți exemplu de comportament public reciproc respectuos.

Fiecare deputat este parte a echipei, care trebuie să protejeze Găgăuzia, precum și să ghideze Găgăuzia. Deputatul trebuie să aibă viziune cum poate fi Găgăuzia în 5, ori în 10 ani, și cum împreună putem atinge obiectivul comun. Viziunea de dezvoltare trebuie să ne unească pe toți, ca să lucrăm ca o echipă unită pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.

Fiecare deputat este omul care a putut să convingă oamenii să-i încredințeze lui viitorul.
Fiecare deputat este eroul oamenilor care l-au votat, și acum trebuie să devină și eroul oamenilor care nu l-au votat.
Este o mare responsabilitate – dar sunt sigură că fiecare dintre Dvs își va dedica toată energia pentru a convinge alegătorii că merită să fie membru al Adunării Populare.
Sunt sigură că toți locuitorii Găgăuziei își doresc să creadă ca azi, în această sală, este o echipă de 35 de eroi ai Găgăuziei. 35 de eroi, care își vor uni eforturile pentru a dezvolta Găgăuzia. 35 de eroi care,  în următorii 4 ani vor își vor consuma timpul și energia sa pentru dezvoltarea și modernizarea Găgăuziei și vor lăsa la o parte interesele și ambițiile personale.
Și, peste 4 ani, toți deputați de azi vor merge în fața alegătorilor cu un pachet mare de rezultate și vor primi din nou mandatul de încredere.
Vreau sa fie așa și sunt sigură că toți locuitorii vor să fie așa!

Azi am invitat aici mai mulți eroi ai Găgăuziei.
Fiecare din acești oameni ai muncit și muncesc foarte mult pentru a fi eroi pe domeniile sale de activitate – muncesc concentrat și liniștit și ne oferă nouă tuturor multe motive de mândrie.
Acești oameni slăvesc Găgăuzia.
Azi avem ședința unor eroi ai Găgăuziei – a celor care în fiecare zi, fiecare pe domeniul lui, zi de zi ne arată exemple de atitudine responsabilă față de munca sa și atitudine respectuoasă față de societate.
Ei ne demonstrează că noi, locuitorii Găgăuziei, suntem talentați și educați, muncitori și energici, respectuoși și destoinici.
Ei ne demonstrează că suntem un popor de creatori și de constructori, suntem un popor de campioni!

Stimați deputați ai Adunării Populare – vă îndemn să fiți permanent eroii și campionii noștri!
Să ne faceți să ne mândrim cu Dvs!
Să ne faceți să urmăm exemplul Dvs!
Vă doresc succes și inspirație, idei și proiecte frumoase, care vă vor aduce mai multă încredere din partea locuitorilor Găgăuziei!