Sunt optimistă

Sunt unul din oamenii numiți “optimiști incurabili”. Cunosc bine problemele social-economice ale țării și totuși sunt optimistă. Înțeleg că avem probleme serioase. Înțeleg că avem nevoie de multe resurse și timp pentru ca să creăm la noi condițiile de viață care și le doresc oamenii. Înțeleg că nu e vorba de zile or săptămâni. Avem nevoie de ani. Dar sunt sigură că noi le putem depăși. Sunt sigură că în 3 – 4 ani putem transforma Moldova în locul de unde oamenii nu mai pleacă. Oamenii vor alege să trăiască În Moldova nouă și frumoasă construită de noi.

Știu ce oameni suntem. Știu cât de talentați suntem și cât de multe putem face atunci când ne unim eforturile și ne susținem reciproc. Știm să muncim cinstit. Știm să fim prieteni buni și parteneri de încredere. Avem pământ bun, pământ care ne poate hrăni din belșug, și nu doar pe noi. Avem locuri atât de frumoase încât adesea oaspeții noștri vor să rămână aici.

Moldova se află la intersecția unor căi comerciale importante. Putem fi cea mai bună punte între Est și Vest.

Cu toții vrem aceleași lucru – să trăim mai bine. Vrem drumuri bune și localități curate. Vrem școli și grădinițe moderne. Vrem servicii medicale accesibile. Vrem locuri de muncă stabile. Pentru a atinge aceste obiective trebuie să unim – să lăsăm polemicile inutile, care ne consumă energia și timpul. Trebuie să învățăm să ne ajutăm unii pe alții și să ne respectăm reciproc. Trebuie să învățăm să construim parteneriate puternice în Est și în Vest.

Muncind împreună pentru obiective comune vom crește rapid nivelul de trai în toate localitățile noastre și vom putea lăsa copiilor noștri o țară de care ei vor fi mândri.

Astăzi internetul este sursa principala de informație și de știri. Deseori aici învățăm lucruri noi, aici ne găsim coechipieri și prieteni. Sunt sigură că în Moldova sunt mulți optimiști și cred că e bine să știm unii de alții. Să avem mai multă încredere în forțele noastre și să împărtășim încrederea noastră cu alții.

Eu aleg să fiu optimistă și aleg Moldova.