„Hristos a Înviat!”

Dragi creștini,
Prieteni,

Vin în aceste momente frumoase, de excepțională bucurie, când mirosul dulce de cozonaci împânzește de câteva zile casele noastre, când lăsăm porțile sufletului larg deschise pentru gânduri senine și când uităm – prin bunătate – tot ce ne-a supărat cândva. Pentru că bunătatea este cea mai măreață înțelepciune de care este capabil omul.

Așa să ne fie trăirea în ajunul Sfintelor Sărbători de Paști, în Noaptea Învierii, când gândurile noastre la liniște și pace ne unesc într-un tot întreg, punând în valoare virtuţile creştine şi umane.

Ne dorim ca în aceste zile nimeni să nu aibă de suferit din cauza rachetelor și obuzelor rătăcite. Singura armată de care are nevoie azi lumea, noi toți este armata bunătății.

Pentru că Bunătatea este limbajul pe care care îl înțeleg toți – de la mic la mare , cel surd îl poate auzi şi cel orb îl poate vedea.

În pragul luminoaselor sărbători de Paști, să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu lăsa copiii, bătrânii, pe toți cei vulnerabili abandonați și uitați în singurătate.

Pentru că Sărbătoarea de Paști este sărbătoare Bunătății și a Speranței noastre.
Un pom este cunoscut prin fructele sale, iar un om – prin faptele sale. Cine seamănă bunăvoinţa, culege prietenie, iar cine plantează bunătate, adună dragoste.

Dragii mei,

Aceste fericite momente, când suntem împreună – copii și părinți, frați si surori, bunici și nepoți – ne fac mai puternici, ne alimentează Credința și dragostea față de aproapele nostru, dau vlăstari toleranței și Speranței de viață.

Vă doresc ca Lumina Divinității să-și facă loc prin toate labirinturile sufletelor noastre, să aprindă candela Credinței și să stingă focul urii. Pentru că fără de Credință societate este ca pomul fără rădăcini și ca fanta fără de apă.

Si haideți să ne bucurăm împreună, astăzi, reiterând adevărul de milenii: „Hristos a Înviat!”