Maia Sandu, „preşedintă de război?”

Discuțiile despre expansiunea războiului din Ucraina, destabilizarea situației din țară, acapararea aeroportului din Chișinău, lovitura de stat – sunt subiectele care domină spațiul public național, imediat ce a demisionat Guvernul Gavriliță. Așa ca să nu se discute mult despre aceasta!
Guvernarea PAS și doamna Președintă Sandu ne poartă dintr-o criză în alta. Dacă, odată cu sosirea primăverii și cu schimbarea premierului, decade de pe agenda publică criza energetică și inflația, apoi s-a decis că e „oportun” să „intrăm” în altă criză – o criză acută de securitate.
Dacă e să ținem cont de mesajele președinției, trăim într-o țară a seismelor politice permanente.
Ne-ați spus, doamna Sandu, povestea strașnică despre o iminentă lovitură de stat și schimbarea guvernării pro-europene de la Chișinău.
Informații care v-au fost furnizate de către președintele Zelensky. Și care, de altfel, nu au fost confirmate de casele mai mari – Departamentul de stat sau Serviciul Român de Informație.
Căutați, parcă, cu tot dinadinsul să aprindeți focul conflictului și aici, în Moldova.
De altfel, vă rugăm să ne explicați ce ați pus la cale prin conceptul de demilitarizare a Transnistriei, acum?
Vă place să țineți acest popor în stare permanentă de frică, de stres. De parcă, anume această stare vă alimentează autoritatea.
Între timp, vă deplasați prin diferite metropole europene, occidentale cu o agendă plină de conspirație.
Vă doriți la masa de discuții cu mai marii lumii, de parcă Moldova ar face parte din G7, ar produce tancuri Jaguar sau drone de luptă.
Coborâți cu picioarele pe pământul moldovenesc. Lăsați orgoliul personal și ambiția pentru cariera post – președinte.
Schimbați accentul – de pe militarism pe liniște și bunăstare. Mai fiți puțin și președintele tuturor, nu doar „comandant suprem al Armatei Naționale”.
Nu ne țineți într-o permanentă stare de stres din cauza fobiei d-voastră de echipe de diversioniști.
Nu ne speriați cu destabilizare și război.

Puneți în față Constituția. Suntem stat neutru! Acest popor este iubitor de pace, creștin, muncitor. Încurajați-l pe domnul premier să caute investiții pentru agricultură, pentru repararea drumurilor, pentru reanimarea industriilor pașnice.
Vă rugăm să rămâneți mai bine cu imaginea de președintă a crizelor și a stării de urgentă decât și „președintă de război”.