Pot greși toți, în afară de Sandu?

În Moldova pot greși toți, în afară de președinta Maia Sandu.
De parcă nu ea ne convingea că toți din anturajul dânsei sunt foarte buni, excepționali, aproape neprihăniți.
A picat Guvernul Gavriliță.
Mitul despre așa-zisele „vremuri bune” și despre „oamenii buni” au fost demontate – categoric și ireversibil după demisia guvernului.
Demisia a însemnat un fiasco al celui mai arogant partid de la declararea Independenței, al celui mai închis partid – ca o cochilie de melc – PAS-ul, condus până în prezent neformal de către Maia Sandu.

Ingerințele doamnei președinte în activitatea tuturor verigilor puterii în stat – executivă, legislativă, judiciară – nu mai sunt deja contestate de nimeni, nici chiar de partenerii strategici. O Albă-ca-zăpada, căreia i se permite tot. Și care poate să facă din tot și din toate omletă ca pe Tic-toc în campania prezidențială.
Așadar, noul Guvern va trebui să schimbe percepția negativă a cetățenilor față de partidul puterii. Să-i mai dea o șansă în ochii alegătorilor profund dezamăgiți. Și, important, să nu cumva să păteze rochița Albei-ca-Zăpada din sediul prezidențial.
„Le merge unora,” cum s-ar spune în popor. A fost răsfățata popular-europenilor în electorale, acum a tuturor occidentalilor. Păcat că nu o înțelege și nu o iubește și propriul popor.
Natalia Gavriliță a spus un adevăr: „Păcat că nu avem susținere acasă”.
Nu aveți susținere acasă pentru că moșii Ion Roată nu se tem să spună adevărului pe nume boierilor din PAS și dnei președintă Sandu.

Guvernați prost. Dar critica nu vă place! La fel cum nici poporului nu-i mai place partidul PAS și conducătorul informal al acestuia.
Cel mai important, ce m-ar interesa, însă – va continua oare și Dorin Recean practica Comisiei pentru Situații Excepționale? Va prelua această metodă de guvernare în bătaie de joc față de alte instituții ale puterii și față de propriul popor?
Un an și jumătate din mandat cei din PAS s-au învățat să stea în fotolii guvernamentale. Dacă au eșuat, îi vor trimite pe alții. Poporul îndură tot.
Chiar și așa-zisele vremuri bune pe care le-ați promis…