„Vremurile bune”, se vor asocia cu situația de urgență

În mentalul nostru „vremurile bune”, se vor asocia cu situația de urgență, cu prețuri fabuloase la resursele energetice și cu inflație înaltă ca la nimeni în Europa.
Firește, războiul din Ucraina a generat perturbații mari pe piața carburanților, în domeniul securității alimentare, a securității militare. Nu mai vorbesc de suferințe, de pierderi de vieți, de tragedia umană.
Dar (!) nu credeți, că regimul PAS s-a prea victimizat din cauza tragediei ucrainenilor, iar unii, în aceste circumstanțe, aflați în agonia poftei de putere, își trag dividente politice din agenda europeană și chiar se visează la tronul României Mari.
„Situația de urgență” este o adevărată găselniță pentru echipa dnei Sandu. Aceasta pentru că, substituind Parlamentul, Comisia pentru Situații Excepționale poate decide orice – fără dezbateri publice și fără cultura transparenței.
Electoratului, condus cu ochii legați, îi este indus spiritul de turmă.
Situația de urgență – stilul preferat de guvernarea PAS – este sinonimul statului eșuat, unde nu există putere executivă, legislativă, judiciară, în special. Unde deciziile se iau ca într-o sectă. De câțiva omuleți. La Chișinău sau poate la Oradea..?
NATO trimite în România, avioane radar specializate pe supravegherea din aer a unor spații aeriene extinse. (Cred că și Moldova va intra sub această umbrela.) Dar, vedeti, premierul Ciucă, general în rezervă, nu are nevoie de situație de urgentă. Noi, însă, parcă am fi din prima zi de război pe prima linie a frontului.
Toate eșecurile, începând cu inflația, sunt decontate pe seama războiului. Iar unii inalți funcționari în stat tot avertizează cu extinderea războiului din Ucraina.
Adevărații propagandiști știu că poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău ca să perceapă conducătorii drept Salvatori ai națiunii. Chiar dacă aceștia nici pe departe nu sunt salvatori.
Astea sunt „vremuruile bune” pentru care ați votat?