M-am născut în Comrat, în 1974. Tată-l meu este găgăuz, mama bulgară.

Am avut o copilărie fericită și îmi amintesc cu mare drag de zilele petrecute cu părinți și cu bunicii și bunicele.

Între 1991 și 1996 am studiat jurisprudența în cadrul Universității de stat din Comrat.

Între 2001 și 2008 am urmat doctorantura la Academia de Științe a Moldovei. În 2008 am susținut teza de doctor în drept.

Am activat în calitate de jurist în cadrul Serviciului Fiscal de Stat în Găgăuzia.

Între 2003 și 2005 am condus secția juridică a Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Din 2005, până în martie 2015 am fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul activității de parlamentar am deținut calitățile de membru a Comisiei de drept, numiri și imunități și a celei pentru drepturile omului și relații interetnice. O perioadă de 4 ani am fost membru al Biroului permanent al Parlamentului.

În 2010 pentru prima dată am candidat la alegerile Guvernatorului UTA Găgăuzia. În primul tur am reușit să câștig încrederea unei treimi de alegători.

Pe 22 Martie 2015 am câștigat alegerile pentru poziția de Guvernator al UTA Găgăuzia în primul tur cu 51,11% din voturi.

Au urmat 4 ani de mandat de Guvernator al Autonomiei – ani încărcați cu proiecte și lucruri învățate. 

Permanent am lucrat pentru a îmbunătăți relațiile cu autoritățile centrale ale Moldovei, am construit relații cu partenerii externi care susțin dezvoltarea țării și am inițiat proiecte comune în Găgăuzia.

Din 2015 în regiune au fost create peste 2000 de locuri de muncă. Bugetul Autonomiei a crescut de 2 ori și a depășit 1 miliard lei.

Peste 700 milioane lei din fondurile regiunii au fost investiți în reabilitatrea infrastructurilor în fiecare localitate a Găgăuziei.

Au fost reabilitați peste 500 km de drumuri locale.

Au fost construite 5 grădinițe pentru copii. 

Au fost lansate 13 programe sociale regionale menite să susțină pensionarii, persoanele socialmente vunerabile, studenții, familiile și mămicile tinere, medicii și pedagogii.

Cu suportul partenerilor noștri, Republica Turcia, Uniunea Europeană, Federația Rusă, am investit multe milioane lei în sănătate și educație, reabilitarea și dezvoltarea infrastructurilor regiunii, susținerea business-ului mic și mijlociu.

Cu toate că, împreună cu echipa am muncit continuu și am ajuns cu proiecte în toate localitățile Găgăuziei, la sfârșitul primului mandat cu toții aveam senzația că doar am început. Aveam în față o mulțime de planuri și proiecte, care urmau să schimbe Găgăuzia – să o facă mai frumoasă, și să crească bunăstarea oamenilor. De asta, fără ezitare, am decis să candidez pentru al doilea mandat.

În 2019 am candidat pentru al doilea mandat de Guvernator și am primit peste 90% din voturi în primul tur. Acest nivel înalt de încredere ne obligă la o administrare maximal eficientă și productivă.

Împreună cu echipa mea, suntem conștienți că această încredere este de fapt un avans nemaipomenit, pe care noi urmează să-l îndreptățim.

Și noi facem asta – muncim, panificăm, convingem, construim, creăm locuri de muncă. Facem totul pentru ca să îndreptățim încrederea oamenilor.