Dacă îi mai lăsăm la guvernare, această țară va rămâne fără un sistem administrativ funcțional democratic și, cel mai grav, fără cetățeni

Poate este necesară si versiunea în română

Am intrat în toamnă, o toamnă electorală. După toate, va fi o toamnă ruginită de manipulare și minciună politică.

Cu puțin timp, înainte de startul noului an de învățământ, premierul Recean a numit un proaspăt ministru al Educației și Cercetării. Nimeni altul, decât un băiat bun, membru de partid. Păi, cum altfel pe timpuri bune.

Știți de ce? Pentru a ține sub control angajații acestui sector în perioada alegerilor locale din această toamnă

Ați fost atenți la declarațiile Ministrului recent numit – “toți ce promovați în funcțiile respective fără de concurs, vor fi Înlocuiți de către minister cu șefii interimari, adică cu așa-zișii, oamenii buni, care vor avea grijă cum votează profesorii, părinții elevilor și primarii din localități.

Îmi vine greu să spun ce tangentă are tânărul ministru cu educația și cercetarea, dar îmi amintesc bine cum Maia Sandu promitea în retorici electorale concursuri transparențe și promovare pe criterii de meritocrație. Vă mai amintiți?

Și, da, cel mai mediatizat Ministru al anului, “dominatorul” Andrei Spînu revine!
Tot în context preelectoral, revine în fruntea Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Știți de ce? Pentru că grație proiectul “statului european” va șantaja și va racola primari și primării care refuză să se asocieze cu Partidul “oamenilor buni”

Și cel mai important e că prin Comisia pentru situație de Urgență, PAS-ul folosește banii cum vrea.

Iată in ce mediul se simt perfect Sandu, Grosu și Recean – vremuri bune pentru ei cu ape tuburi pentru cetățeni.

Cel mai autoritar și elitist partid din câte a cunoscut Republica Moldova de la independență sa, PAS-ul folosește resurse administrative din această campanie electorală în mod cinic și sfidător.

Propaganda de partid și resursă administrativă – iată sursele de imagine și de pretinsă credibilitate ale acestui regim pseudo democratic

Nu puteți, dragilor, să ne umiliți la nesfârșit. Așteptăm scrutinul din noiembrie pentru că schimbarea începe din fiecare primărie, din fiecare localitate, din fiecare casă.

Dacă îi mai lăsăm la guvernare, această țară va rămâne fără un sistem administrativ funcțional democratic și, cel mai grav, fără cetățeni.