În memoria lui Fiodor Ianioglo – Om Decent și Prieten deosebit

Demnitate, cumsecădenie, onestitate, inteligență, responsabilitate, educație, moralitate, gândire de stat, dragoste față de baștină, generozitate – toate sunt despre dl Ianioglo. Despre caracterul, despre deciziile și despre faptele dlui Fiodor Ianioglo.

Găgăuzia a pierdut un om deosebit, om deștept, om generos, om decent, om modest, un om deosebit de pro-activ și implicat.
Moldova a pierdut una din cele mai luminate gândiri.
Eu am pierdut un Prieten bun și un om foarte apropiat spiritual.
Am pierdut un Prieten cu, care împărtășeam grijile și planurile – iar dânsul totdeauna găsea cuvintele potrivite și îmi oferea cele mai înțelepte sfaturi.
Am pierdut Prietenul cu, care vorbeam simplu despre lucruri complicate.
Am pierdut Prietenul, care îmi dădea puteri și încredere.

Dl Fiodor Ianioglo împărtășea generos experiența sa, cunoștințele sale, energia sa așa încât toți cei din jur, dispuși să acționeze corect, deveneau mai puternici.
Boala a atacat agresiv corpul dlui Ianioglo, dar spiritul dânsului până în ultim clipă era bolnav de gânduri și idei legate de dezvoltarea Găgăuziei.
Dl Ianioglo făcea Găgăuzia mai puternică și mai înțeleaptă.
Moldova a fost mai puternică și mai înțeleaptă cu dl Ianioglo.

Dl Fiodor Ianioglo totdeauna a fost îngrijorat de dezbinarea societății, considerând pe bună dreptate dezbinarea socială cea mai periculoasă vulnerabilitate a noastră.
Împreună am decis să nu participăm la conflicte și să facem tot ce ne stă în puteri pentru a uni poporul. Dl Ianioglo știa să inspire și să încurajeze pe neobservate – să ne convingă că vom reuși.
Acum, trebuie cu toții să preluăm ștafeta de la dl Ianioglo și, mai departe, modest și cu demnitate să muncim pentru a uni poporul într-o echipă unită.
Cu așa fapte cel mai bine vom demonstra respectul față de memoria dlui Ianioglo.

Dl Fiodor Ianioglo tot timpul a fost un exemplu pentru toți cei, care cor să servească localitatea sa, pentru cei care cor să servească Găgăuzia și poporul.
În timpurile noastre nu avem deficit de oameni, care joaca rolul d eroi.
Dl Ianioglo a fost adevărat Erou – un spirit puternic, o minte luminată, un comportament decent și onest, o atitudine modestă față de sine, o atitudine generoasă față d societate.
În Adunarea Populară se va resimți acut lipsa dlui Ianioglo: a gândurilor și ideilor lui, a demnității și onestității lui. Toată Găgăuzia va resimți plecarea dlui Ianioglo – acest gol nu va fi simplu de umplut. Va fi nevoie de timp și de fapte corecte și înțelepte.

Fiecare dintre noi trebuie să facă ceva pentru a onora memoria dlui Ianioglo – ceva important și luminos, ceva demn de dl Ianioglo.
De exemplu, să ne purtăm responsabil și decent, să fim destoinici și cinstiți. Ne putem angaja, liniștit dar plini de hotărâre, să realizăm toate promisiunile. Anume așa acționa dl Ianioglo. Calm și modest făcea lucruri frumoase.

Odihniți-vă în Pace, stimate Fiodor Ianioglo.
Odihnește în Pace, Prieten Drag.