Suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune în Moldova reprezintă o provocare serioasă pentru democrație și libertate de exprimare

Ieri seara și azi dimineața am primit multe mesaje și apeluri deranjante: de ce autoritățile au luat decizia de a suspenda licențele de emisie pentru cele șase posturi TV. De ce nu vor fi difuzate mass-media de opoziție, de ce nu putem alege ce să urmărim?

Consider că, suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune în Republica Moldova reprezintă o provocare serioasă pentru statul de drept, democrație, libertate de exprimare și pluralismul de opinii.

Partidul de la putere pune la îndoială capacitatea noastră de a distinge între alb și negru, adevăr și ficțiune, informație și dezinformare.

Mai mult, aceată înseamnă că vocea opoziției și a disidenților nu va mai fi transmisă în direct.

„Democrația este cea mai proastă formă de guvernare, cu excepția tuturor celorlalte care au fost deja încercate”, a spus Churchill. Dar, din păcate, astăzi în Moldova, sub pretextul democrației, Maia Sandu a instaurat un regim autoritar. Presă – este ultimul dușman cu care trebuie să lupte guvernul democratic.

Oare noi am ales o astfel de putere? Aștept reacția instituțiilor internaționale, a organizației „Reporteri fără frontiere” și a apărătorilor ai drepturilor omului la această decizie scandaloasă a autorităților din Moldova.