Apel către mediul de afaceri al Găgăuziei: „Am reușit să construim o relație de încredere”

Sunt onorată să mă aflu astăzi în fața unui public atât de select și de inspirat.

A gestiona o afacere astăzi, în contextul unor crize multiple, presupune cu adevărat un act de eroism și eforturi titanice.

Drumul către succesul în afaceri nu este ușor. Este presărat cu provocări, riscuri și momente dificile. Dar d-voastră, cei prezenți azi aici, ați demonstrat că prin muncă asiduă, cu dăruire deplină pot fi învinse orice obstacole.

Și astăzi, fiecare dintre dumneavoastră are scrisă deja o poveste de succes, o poveste unică care a fost construită pe baza curajului, încrederii și perseverenței.

Dar, succesul în afaceri nu este doar despre realizările individuale. Este, de asemenea, și despre construirea de relații solide.  Iată de ce vă încurajez să continuați să vă sprijiniți și să vă inspirați unii pe alții. Să împărtășiți cunoștințe, experiențe și să vă susțineți reciproc în provocările și aspirațiile dumneavoastră. Platforma de astăzi reprezintă în acest sens o oportunitate indiscutabilă.

Sunt mândră de faptul că aici, în Găgăuzia, am reușit să creăm condiții favorabile și un cadru normativ încurajator  pentru dezvoltarea unor afaceri durabile și responsabile, care nu doar că generează profituri, dar aduc și beneficii societății în ansamblu.

În calitatea mea de guvernatoare a Găgăuziei, am mizat întotdeauna, pe durata celor două mandate, pe sprijinul, implicarea și devotamentul dumneavoastră – oamenilor de afaceri.  Pentru că d-voastră sunteți cei care puteți realmente contribui la schimbarea climatului economic, social și chiar politic. Și vreau să vă mulțumesc pentru faptul că- în acest interval de timp –  am reușit să construim  relații de credibilitate  și de corectitudine.

Așa este?!

Altminteri, cum reușeam să creăm în acești 8 ani  7700 de locuri de muncă, să înregistrăm peste 2000 de companii, dintre care 127 întreprinderi cu capital străin?  

Autoritățile autonomiei respectă omul de afaceri, iar omul de afaceri respectă autoritățile. Pentru că acolo unde puterea și sectorul de afaceri nu găsesc tangențe sau compromisuri, în situații de criză, au de suferit toți.

Vă convingeți de acest periculos fenomen, dacă fac referință la dialogul guvernului de la Chișinău cu antreprenorii, cu fermierii și nu doar.

Lipsa de viziune și de abordări pragmatice ale unui guvern sunt o pandemie socială pentru cetățeni, iar greșelile acestora pot fi plătite nu de o singură generație.

 Din acest considerent v-aș îndemna, astăzi, să fiți mai activi, mai implicați si în sfera politicului. 

Ne așteaptă o toamnă fierbinte. Faceți așa ca voturile noastre să nu ajungă la romantici. Moldova are nevoie de politicieni pragmatici, nu  de populiști și trubaduri.

Prieteni,

Vă felicit pentru angajamentul, spiritul de inițiativă și pentru contribuțiile semnificative pe care le-ați adus societății.

Vă doresc  să rămâneți în continuare modele de urmat în lumea business-ului, să contribuiți la promovarea antreprenoriatului în rândul generației tinere, să-i transmiteți cele mai fiabile modele, pe care le vor putea aplica concomitent cu noile tehnologii.

Nu vă subestimați niciodată puterea și impactul pe care îl puteți avea. Continuați să visați la lucruri mari, pe care să le realizați,  acționând cu hotărâre. Pentru că D-voastră sunteți cei care puteți face ca fiecare zi să fie o oportunitate, de care să ne bucurăm cu toții.

Vă doresc să aveți în continuare surse de inspirație, energie nouă și determinare pentru a face față tuturor provocărilor timpului.

Succese mari în realizarea tuturor proiectelor dumneavoastră de suflet !

Mulțumesc.