Cumetrismul politic al Maiei Sandu

Da! Ați auzit bine. Tocmai așa am spus: Cumetrismul politic a devenit doctrina președintei Maia Sandu și a partidului ei de buzunar – PAS.

Dar despre aceasta nu aveți unde auzi. Pentru că libertatea de expresie în perioada așa-ziselor timpuri bune și pluralismul de opinie în spațiul informațional au fost strangulate.

Da! Corect ați auzit. Presei de opoziție i s-a pus ștreangul la gât. De altfel și opoziției.
Mă refer la opoziția extraparlamentară constructivă, ținută de către Sandu și PAS la distanță, ignorată și umilită de parcă ar fi o relație dintre prinț și cerșetor.

Da! Corect ați auzit. Ei sunt prințul, poporul și opoziția sunt cerșetorul.

Păi, cum altfel, când cadrul normativ elaborat de „oamenii buni” le permite consilierilor prezidențiali să fie angajați și în alte instituții.

Ca rezultat, ce bine o duc așa-zișii oameni-buni!

Aproape două milioane de lei a constituit venitul pentru 2022 al unui consilier al Maiei Sandu, prin cumul, și cumetrul președintei, concomitent și membru al Consiliului de Observatori la Moldova Gaz – 1,7 milioane de lei de la Moldova Gaz și aproape 300 de mii de lei de la Președinție.

Cum să te înțeleagă pe tine, drag popor, această elită de la guvernare, că nu îți poți plăti facturile, că nu ai pe ce îți cumpăra lemne de foc, că nu ai pe ce îți procura picături cardiace pentru a rezista acestor „timpuri bune”.

Timpuri bune pentru cumetrismul politic, încurajat de Maia Sandu.

Anume cumetrismul politic a devenit cheia de boltă a acestei echipe aflate azi la guvernare, raiul verișoarelor, a ipocriziei și aroganței.

Cumetrismul politic și fenomenul cuplurilor loiale puterii (nu le dau nume) înflorește în toate instituțiile publice, în deosebi, acesta va da „roade mari” în justiția de buzunar.

Dragă Maia Sandu, timpurile bune și raiul vostru alimentate din minciună și credite pe care nu voi le veți întoarce, a devenit iadul acestui popor. Iată morala voastră!

Ați devenit porta-voce a președinților străini, dar, totodată, ați devenit surdă la vocea propriului popor. Vă e frică de el pentru că nu vă gândiți la el, ci la cariera și confortul d-voastră. Și acest lucru va deveni – mai devreme sau mai târziu – vizibil.

Protestele? Nu! Guvernarea dictatorială a descoperit „siropul” docilității – dacă te revolți, devii pe loc diversionist.

Dragii mei, am devenit un popor de diversioniști săraci pentru guvernarea PAS, în frunte cu Maia Sandu.