Discurs la ceremonia de premiere a mamelor cu mulți copii

Bună ziua, dragele mele.

Este unul dintre cele mai frumoase evenimente, la care particip cu multe emoții de afecțiune:  de simpatie, de respect, de admirație pentru voi, mame, dăruitoare de vieți și de tinerețe.

Și eu sunt mamă și am trăit clipele fericite ale maternității  cu o intensitate care m-a făcut nu doar iubitoare și gingașă pentru copila mea, dar totodată, luptătoare și perseverentă. Și asta se întâmplă cu fiecare dintr noi, mamele, care avem responsabilitate pentru viitorul, pentru destinul copiilor noștri.  Asta ne face să îmbinăm într- o proporție pe care o decide fiecare. individual, tandrețea cu severitatea. Pentru că, adevărat se spune: „Viața nu vine cu un manual, viața vine cu mama.”

Iar puterea unei mame este câteodată mai mare decât legile naturii. Și sunt sigură că,

dacă mamele din diferite țări sar putea întâlni, nu ar mai exista războaie.

Dragi mame, știu că nu o dată ați renunțat la multe , pentru ca să poată avea multe copiii d-voastră. O mamă trece prin multe sacrificii pentru a-și vedea mari și realizați copii. Dragostea de mamă este născătoare de putere și eroism. Și dacă , uneori se întâmplă, că ne supărăm pe ele, nu avem dreptul să le judecăm. Pentru că ele , mamele, voi, mamele , ați însușit cea mai frumoasă artă a umanității – arta maternității . După care învățați copiii arta de a trăi.

Dragele mele,

Vă mulțumesc pentru munca de mamă fără de preț, îmi exprim respectul  pentru nopțile nedormite pentru ca să doarmă în pace și să crească voinici copiii voștri.

 Vă doresc sănătate, să vă bucurați de succesele copiilor , ale copiilor noștri, care trebuie să fie mai fericiți și mai norocoși decât noi.  

O mamă puternică, fericită înseamnă un tânăr destoinic, pregătit pentru viață și pentru a scrie in continuare istoria neamului nostru.

Noi, mamele, suntem o putere. Asta trebuie să realizăm!

Iar mamele care au dăruit viață mai multor prunci, și –au oferit o perspectivă cu totul nouă   asupra semnificației vieții.

Aveți grijă de voi, aveți grijă de cele mai prețioase bijuterii ale d-voastră – copiii.

Și , in încheiere, vreau să vă spun un mare adevăr pe care o să-l acceptați: „Dumnezeu nu putea fi pretutindeni, așa că a creat mamele.”