Fără motivarea tinerilor nicio guvernare nu poate fi performantă!

Vă salut în această ambianță pătrunsă de un aer incitant al elanului, al perseverenței și al setei de nou.

Aceasta se întâmplă acolo, unde sunteți voi, tinerii, speranța și viitorul Moldovei. Mă bucur să fiu cu voi azi, la acest eveniment, organizat de Institutul Republican Internațional.

Mă bucur, deopotrivă, că acest eveniment are loc la Comrat. Și, în felul acesta, tindem a fi, cel puțin pentru trei zile, capitală a tineretului din Moldova.

Apreciez suportul pe care îl acordă IRI tinerilor noștri în implementarea multiplelor proiecte, ce înseamnă, de fapt, realizarea visurilor voastre.

Vouă, dragii mei, vă aparține nu doar aspirația, dar și responsabilitatea de a moderniza statul, de a pune în aplicare abilitățile obținute în facultăți, și nu doar, pentru a schimba spre bine lucrurile în țară, pentru a interveni acolo unde domină stagnarea, lipsa de viziune și tot ce este superficial.

Țara are nevoie de elanul vostru, de cunoștințele voastre pentru revigorarea economiei, pentru a stopa migrația moldovenilor, care atinge cote maxime în ultimii ani.

Sper mult că darea în exploatare a Colegiului Industrial din Comrat, construit cu suportul Turciei, va da un nou impuls învățământului național, la acest ciclu, și va face mai atractivă Autonomia Găgăuză pentru tinerii din Moldova.

Autonomia Găgăuză va avea totdeauna porțile larg deschise /pentru tot ce este nou, performant, progresiv. Dar pentru realizarea acestor deziderate este nevoie de implicarea tinerilor, de talentul vostru, de intuiția voastră, de inteligența voastră!

Noi, cei de la guvernare, venim, plecăm, nu tot ce se promite este realizat, deseori, din motive obiective, dar – să știți ! – fără mobilizarea, convingerea și motivarea tinerilor nicio guvernare nu poate fi performantă!

Un arbore are nevoie de vlagă pentru a crește, o națiune are nevoie de perpetuare prin generații puternice, educate. Și vouă vă revine misiunea!

Vă doresc să aveți totdeauna surse și modele de inspirație. Pe voi cade povara implementării reformelor democratice, dar și realizarea aspirațiilor noastre mărețe!

Și nu uitați: Tinerețea este singurul lucru care merită avut! 
Mulțumesc și vă doresc să aveți zile pline de emoții aici, la noi, în Găgăuzia.