Sunteți generația care trebuie să facă schimbări mari în țară

Dragi absolvenți, profesori, părinți, prieteni!

VREAU să mă  credeți, vă privesc acum pe voi – tineri, plini de speranțe, cu gânduri mărețe  –  și retrăiesc aceleași emoții pe care le aveam și eu atunci, când sunetul clopoțelului ne anunța un sfârșit, dar era și un început. În scoală întorceam pagina, acum  – o rupeți! Pentru că schimbați radical textul.

Trăiți acuma un sfârșit al adolescenței și un început al maturității, care solicită, în primul rând, conștientizare, iar apoi – și responsabilitate.

 Înainte vă așteaptă un drum lung cu multe urcușuri, cu serpentine măsurate nu în kilometri, dar in luni sau ani. Pentru asta trebuie să fiți pregătiți  – să nu pierdeți controlul la nici un povârniș.

Dragii mei,

Emoțiile pozitive pe care le-ați trăit în acești 12 ani de liceu se fac ghem astăzi in inima și în privirile voastre. Pastrati-le așa.  Pentru că ele nu se vor repeta. Veți trăi multe alte emoții, multe alte bucurii, dar ca acestea – niciodată. Prindeți clipa.

Înainte vă așteaptă noi provocări.

 Sunt sigură că le veți face față, veți ști să faceți alegerea corectă pentru a îmbrățișa meseria care să vă aducă satisfacție și respect. 

Îndemnul meu astăzi este – să aveți totdeauna voința de a învinge, iar dacă ceva nu este după cum vă doriți, să știți  că succesul reprezintă abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără să-ți pierzi entuziasmul.

Totodată, să nu uitați că nici un lucru măreț nu poate fi realizat fără pasiune. Să știți să riscați și, să aveți curaj pentru orice încercare, pentru orice nou început.

Sunteți generația care trebuie să facă schimbări mari în țară, să lanseze proiecte noi, să aveți abilitatea de a învăța lucruri noi și de a înainta în viață.

Dragi absolvenți, 

vă doresc să deveniți oameni de succes și oameni de valoare.

Iar asta înseamnă respect pentru toți cei care au contribuit la formarea voastră, respectul pentru istoria noastră, pe care nicio propagandă nu poate să o „mutileze”.

Se spune că viitorul le aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor.

Dragii mei, 

Să mergeți  cu încredere în direcția visurilor pe care le aveți. Să folosiți fiecare moment care vă poate oferi o oportunitate.

Drum bun în viață!

Cu mult curaj, cu multă perseverență și multă încredere. Faceți facultăți, încercați oriunde norocul, dsr reveniți acasă, în Bugeac, în Patrie.

 De mâine nimeni nu va fi lângă voi și nimeni nu vă va da note și instrucțiuni.

Sunteti dependenți. Sunteți suveranii propriului destin.

Și vă rog să aveți grijă și de suvernitatea acestui stat- Republic Moldova.

 Voi sunteți mândria, speranța și miza noastra!