Felicitări cu ocazia zilei de 1 septembrie

Stimați profesori, dragi elevi, studenți și părinți,


Ziua de 1(întâi) septembrie, de  fiecare dată, înseamnă emoții, bucurii, speranțe.


Începutul unui an nou de studii în școlile și universitățile din țară trezește un sentiment de încredere în faptul că societatea noastră progresează, se modernizează, are viitor. Aceasta pentru că școala și educația sunt pilonii pe care se sprijină o societate sănătoasă și prosperă.


Educația este o forță vitală ce modelează conștiința unei națiuni, a unui popor; care promovează Respectul, Empatia, Solidaritatea, esențiale pentru a  construi o societate mai bună, mai tolerantă, mai unită.

1 septembrie este o zi specială, atât pentru micuții care fac primul pas într-o nouă etapă a vieții lor, cât și pentru cei care își vor încheia o etapă a educației, urmând să susțină teste serioase de inteligență și maturitate.

Dragi elevi, Astăzi începeți o nouă călătorie plină de descoperiri și provocări. Aveți ocazia să vă dezvoltați talentele, să explorați  pasiunile și să vă construiți propriul drum către viitor. Nu uitați că învățământul nu se oprește niciodată; fiecare zi este o șansă de a învăța ceva nou și de a deveni mai performanți.


Felicit tinerii care au devenit, în acest an, studenți la instituțiilesuperioare de învățământ, discipolii colegiilor din țară, pe cei care își vor continua studiile. Mizăm pe energia și potențialul vostru. Voi sunteți cei care veți face marea schimbare, de care să ne mândrim și de care să ne bucurăm cu toții.

Stimați profesori,

Sunteți cei care – cu pasiune, răbdare și înțelepciune – modelați comportamente, caractere și minți. Oferiți copiilor noștri nu doar lecții academice, ci și lecții de viață. Sunteți modele de discernământ și dedicație, pentru această vă suntem recunoscători.

Dragi părinți,

Școala și educația devin mai puternice prin empatia și implicarea dvs. În noul an școlar care începe, vă doresc putere, bucurie și să vă ghidați copiii către succes.

Vă urez tuturor un an școlar plin de reușite, pace și vise împlinite!