Ministerul propagandei PAS

Aceasta este de fapt, esența inițiativei legislative a Maiei Sandu de a crea un Centru național de apărare informațională și combatere a propagandei – PATRIOT.

Chiar și denumirea de „patriot” ne amintește de propaganda sovietică, de o ideologie totalitară, pe care acum Sandu o revigorează,/ cum s-ar spune, /„sub alt sos”.

Coordonarea politicii statului în domeniul securității informaționale și combaterea dezinformării,/ așa cum a spus șefa statului, /nu este altceva/ decât o înăsprire a cenzurii deja existente față de mesajele critice ale opoziției.

Dragi cetățeni,
Chiar nu vedeți că problemele, precum – prețurile mari la gaze, la energia electrică, la produse și servicii, inflația – toate acestea au dispărut ca printr-o magie de pe agenda guvernării Sandu- PAS ?

Chiar nu vedeți cum vă spală creierii cu informații despre dezinformare și propagandă?

De fapt, această inițiativă nu este despre creșterea rezilienței cetățenilor la dezinformare. Aceasta este încă o mostră de ținere în frică, în supușenie a cetățenilor nemulțumiți de actul de guvernare autoritară a Maiei Sandu și de politicile sterile, fără de rezultat ale guvernului?
Despre care propagandă vorbește Sandu? Dacă televiziunile, care -chipurile – erau tribune ale dezinformării și propagandei Kremlinului, au fost lipsite de licența de emisie?

Acum acest Centru, sunt sigură, se va ocupa nu atât de amenințările hibride, cât de instituționalizarea propagandei de partid, propaganda PAS, care se transformă rapid în partid-stat – o formă de guvernare autoritară!

Luni, în așa-zisul discurs de securitate a Maiei Sandu a apărut o figură de stil nouă. „Cuibul de viespi, care se va înfuria grozav”, a anticipat dna președintă. Ceea ce înseamnă că ea este conștientă de absurditatea inițiativei sale.

La Chișinău totul se exagerează pentru a se menține cu orice preț la guvernare.

Se instalează un regim autoritar, o cenzură de partid sufocantă. Sub pretextul de fake news și dezinformare vor fi sancționați oponenții politici. Orice mesaj critic la adresa M. Sandu și a partidului ei de buzunar va fi catalogat ca dezinformare și propagandă.

Cum se spune, odată cu apa se aruncă și pruncul. Iar pruncul este democrația, care este în pericol azi în Moldova.

Se profilează pas cu pas un cult al personalității Maiei Sandu.
Dacă și reporterii de la televiziunile loiale guvernării vorbesc despre divinitatea florilor, pe care a pus mâna M. Sandu, de ziua ei.

Prin urmare, cetățenii noștri sunt manipulați de propria guvernare și Sandu, care visează la al doilea mandat, pe care nu-l va avea!
Pentru că avem nevoie de o alternativă la stilul ei autoritar de guvernare și la lipsa de dragoste și respect pentru acest popor!