Mesaj de felicitare cu Sfintele Sărbători de Paști

Dragi locuitori ai Găgăuziei,

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Am deprins de la părinți și bunici că Sărbătorile de Paști sunt sărbători pentru suflet. De Paști noi vorbim mult despre Lumină, despre Liniște și despre Pace.

Acum, când avem în spate un an de luptă încordată cu epidemia, sufletele noastre au o mare nevoie de Lumină, de Liniște și de Pace. Deja de un an trăim sub presiunea epidemiei și a restricțiilor sanitare – am pierdut apropiați, prieteni și cunoscuți.

Epidemia ne-a determinat să re-gândim valorile și prioritățile. Am învățat să apreciem mai conștient valoarea vieții și a sănătății. Am învățat să ne protejăm unii pe alții și să ne ajutăm reciproc.

Avem tradiții frumoase de Paști – ne aducem în ordine gospodăriile, și localitățile noastre arată mai frumos decât de obicei.

Sărbătorile de Paști, de obicei, adună familia acasă, în jurul mesei. Ne bucurăm unii de alții, împărtășim amintiri și speranțe și cinstim tradițiile.

În acest an Vă îndemn să sărbătorim diferit. Vă rog să respectăm recomandările medicilor, să evităm adunările numeroase – și să sărbătorim în mai multă liniște decât am obuișnuit.

Așa vom proteja apropiații și prietenii, și ne vom ajuta să trecem prin epidemie cu mai puține pericole pentru viața și sănătatea noastră.

Vă felicit cu venirea Sfintelor Sărbători de Paști și vă doresc lumină în suflete, pace și căldură în case.

Să avem cu toții un Paști fericit și liniștit!