DISCURS ÎN CADRUL LANSĂRII CAMPANIEI DE ACTIVARE A VACCINĂRII

Dragi colegi,

Noi încă nu am depășit pandemia COVID, care a devenit o adevărată încercare pentru toată omenirea.

Ne amintim bine prin ce etape periculoase am trecut și ce presiuni au căzut peste sistemul de sănătate.

Cu toate că, în prezent, omenirea deține un potențial științific și tehnologic extraordinar, și capacitați de producere excepțional de eficiente – lumea s-a pomenit foarte vulnerabilă în fața infecției.

Cea mai complicată sarcină a fost și este convingerea oamenilor să respecte recomandările sistemului de sănătate. Ne-am confruntat cu un flux intens de dezinformare și manipulare a opiniei publice, care s-a dovedit a fi mai periculos decât virusul în sine.

Afirm asta, pentru că medicii noștri s-au isprăvit eficient cu infecția. Iar noi toți, încă nu am găsit metode eficiente pentru combaterea virusului dezinformării și manipulării.

Urmează să învățăm să trăim în această realitate nouă – realitate plină de dezinformare și manipulare – și să protejăm societatea în aceste condiții deloc simple.

Sunt sigură că ne isprăvim! Oricum, când oamenii se îmbolnăvesc, ei merg la medic. Pacienții s-au convins – internetul și dezinformarea nu tratează.

Vă rog să vă implicați activ în campania de informate a societății despre toate pericolele de infecție, și despre necesitatea de a primi vaccinul.

Avem la dispoziție doar un instrument – convingerea. Dar, avem un avantaj extraordinar – majoritatea oamenilor au încredere în noi. Încrederea – e un capital neprețuit, care noi cu Dvs l-am câștigat prin munca noastră și prin atitudinea noastră față de oameni și față de misiunea noastră.

Încă o dată vă mulțumesc pentru atitudinea responsabilă față de meseria Dvs, pentru miile de vieți salvate și pentru devotamentul față de misiunea Dvs. Ați demonstrat societății exemple extraordinare de omenie și profesionalism.

Credeți – în fiecare zi, prin fiecare exemplu, Dvs contribuiți la îmbunătățirea societății noastre și la dezvoltarea țării. Tot ce faceți Dvs nu e în zadar, chiar dacă rezultatele acțiunilor noastre nu se vor vedea azi.

Nu o dată v-am prezentat în calitate de exemplu de servire a oamenilor și azi voi repeta – dacă mulți politicieni și deputați ar demonstra o atitudine responsabilă față de oameni ca și Dvs, societatea noastră ar fi mult mai unită și mai sănătoasă, și țara ar fi mult mai dezvoltată.

Vă rog în continuare să serviți în calitate de exemple frumoase pentru societate – totdeauna mizez pe Dvs!

Vă mulțumesc din suflet!