DISCURS LA CEREMONIA DE PREMIERE A ABSOLVENȚILOR CU CELE MAI ÎNALTE REZULTATE

Dragii noștri absolvenți!

Sunt copleșită de un sentiment de mândrie și admirație pentru voi, deoarece astăzi îi onorăm pe cei mai buni, pe cei perseverenți și capabili, cei mai harnici și talentați. Sunteți tinerii noștri eroi și campioni. Un elev cu cele mai înalte performanțe este un campion și un învingător în lupta pentru cunoaștere.

Studiile poate fi comparate cu un maraton. Doar că nu durează ore și minute, ci mulți ani. Principala regulă în educație este aceeași ca și într-o cursă de maraton: saltul pentru un rezultat bun e necesar să-l faci din start. Și cu cât mai repede, cu atât mai bine! Și acest ritm trebuie să-l păstrezi pe întreaga distanță!

Un elev foarte bun are aceleași calități ca un campion. Pentru a deveni campion la studii, nu este suficient să ai abilități bune. Trebuie să îți pui un scop bine determinat și să tinzi spre realizarea lui. A fi cel mai bun elev înseamnă a ieși în evidență cu calități deosebite: curaj, pricepere, onestitate, talent.

Ați obținut succes la studii, prin urmare, veți avea succes și în viață. Sunteți mai dezvoltați spiritual și mai pricepuți din punct de vedere filosofic decât majoritatea oamenilor din jurul vostru. Prin urmare, sunteți capabili să pătrundeți mai adânc în esența lucrurilor și fenomenelor din lumea înconjurătoare. Aveți o viziune clară asupra vieții, cu adevărat adultă. Cu cât mai mulți astfel de eroi și campioni vom avea, cu atât Găgăuzia va fi mai puternică.

Sunt sigură că pe voi vă așteaptă un viitor foarte interesant, promițător și fericit. Elevii eminenți sunt așteptați în cele mai bune universități. Sunt bineveniți în cele mai prestigioase firme, care sunt gata să vă ofere locuri de muncă cu salarii mari. Un elev cu performanțe nu se teme de cel mai exigent șef, de cele mai dificile condiții de muncă, de cele mai dificile sarcini. Prin toate acestea el deja a trecut fiind pe băncile școlii.

Un elev bun este o mare fericire pentru părinți și profesori. Educația unui copil de succes începe chiar de la naștere. Și rolul principal în acest sens îl joacă părinții care îl iubesc din toată inima, îi doresc binele, se bucură de succese, dar în același timp rămân exigenți. Dragi copii, purtați recunoștință părinților voștri de-a lungul întregii vieți, fiți o sursă de bucurie și lumină de viață pentru ei.

Calitățile personale ale copilului sunt formate de părinții săi, dar bagajul de cunoștințe îi este oferit la școală. Profesorii sunt cei care descoperă întregul potențial al elevilor. Prin urmare, este foarte important să întâlniți în cale profesori adevărați. Fără îndoială, anume aceștea au fost cu voi de-a lungul tuturor anilor de școală!

Dragii noștri Campioni, îmi doresc să vă trăiți viața pe „bine” și „excelent”. Dezvoltați toate aceste calități excelente pe care le aveți. Apreciați și folosiți timpul rațional: la fiecare oră, minut și chiar secundă. Un elev cu performanțe înalte este o persoană de succes, inclusiv pentru că știe să gestioneze eficient timpul. Cel care reușește are succes.

Stabiliți-vă obiective ambițioase! Nu este nimic mai important decât să-ți determini scopul. Având un scop bine determinat , veți merge spre realizarea lui, nu vă veți rătăci. Vă veți calcula corect puterea. Și cel mai important, introduceți numele dumneavoastră în lista „elevilor de succes” pe viață”, străduiți-vă să obțineți succes în acțiunile de mai departe.

Adevărații elevi cu performanțe nu sunt oameni indiferenți. Prin implicarea în munca socială, ei își formează și își perfecționează calitățile de conducere necesare pentru o carieră de succes în viitor. Prin urmare, cei mai buni elevi de ieri astăzi ocupă poziții înalte de conducere. Sunt întotdeauna persoane cu cele mai înalte performanțe, demonstrează talent ori de câte ori este posibil, nu are teamă să-și demonstreze capacitățile și talentele.

Căutați-vă propriul drum, rupeți sistemele care vă sunt străine, veniți cu propriile reguli, cunoașteți-vă pe voi înșivă și pe ceilalți, iar succesul, cu siguranță, nu va întârzia să apară. Sunt convinsă că vom fi cu toții mândri de voi. Sunt sigură că vom fi mândri de acțiunile dumneavoastră, de comportamentul dumneavoastră, de atitudinea dumneavoastră față de alte persoane și față de problemele societății.

Astăzi Găgăuzia are nevoie de medici, ingineri, profesori, constructori, specialiști în diferite sfere ale vieții. Țineți minte, indiferent de profesia pe care o alegeți și oriunde veți studia, autonomia are nevoie de descoperirile și cunoștințele voastre. Cea mai mare dorință a mea este să deveniți viitorul Găgăuziei. Să credeți în viitorul Găgăuziei, să vă conectați viața cu Găgăuzia, să vă construiți casele și familiile în Găgăuzia și să vă creșteți copiii aici.

Vă doresc din tot sufletul să vă construiți o viață minunată, să obțineți un loc de muncă pe care vi-l doriți, să creați o familie puternică, să vă ocupați locul onorabil și dorit în societate, să fiți cei mai buni și în viața de zi cu zi!

Dragi prieteni, țineți minte, istoria Găgăuziei este formată din succesele voastre. Există deja paginile dumneavoastră în cronica ei. Completați-le cu realizările voastre. Creați și fiți fericiți. Într-un ceas bun!

Voi sunteți viitorul Moldovei!