Discurs la ceremonia de premiere a câștigătorilor Olimpiadelor

Dragi campioni! Dragi învățători și părinți,

Sunt foarte bucuroasă să fiu azi aici și împreună să onorăm campionii noștri. Voi începe cu a mulțumi. Mai întâi le mulțumesc campionilor noștri.

Sunteți atât de talentați; sunteți atât de deștepți; sunteți atât de educați; sunteți atât de frumoși, și ne aduceți motive atât de frumoase de mândrie și bucurie – vă mulțumim din suflet!

În aceste timpuri deloc simple, motivele de mândrie și bucurie sunt deosebit de prețioase. Victoriile voastre ne aduc o doză mare de optimism, care întărește încrederea în forțele și posibilitățile noastre de a dezvolta Autonomia.

Anume de asta vă numesc campioni – și cred, că în viitor veți continua aceste tradiții frumoase de a fi cei mai buni în meseria pe care o veți alege.

De asemenea, mulțumesc Învățătorilor și părinților campionilor noștri. Fără dedicația Dvs, fără răbdarea Dvs, fără încrederea Dvs aceste victorii nu ar fi fost posibile. Sunteți constructorii adevărați ai viitorului Găgăuziei și a țării noastre, Republica Moldova.

A construi – înseamnă a crea, a construi – înseamnă a îmbunătăți, a construi – înseamnă a dărui o parte din noi viitorului. Și Dvs sunteți anume așa oameni – vă mulțumim din suflet.

În fiecare an ne bucurăm de victoriile și succesele copiilor noștri; în fiecare an ne convingem, că poporul nostru naște talente – și în fiecare an retrăim pentru că talentele noastre se împraștie prin lume.

Propun să ne amintim cum am fost noi în vârsta frumoasă a adolescenței, cum erau orașele și satele noastre. Noi am avut mult mai puține lucruri, dar, se pare că am fost mult mai fericiți. Atmosfera fericirii o creau atitudinea noastră respectuoasă unii față de alții; disponibilitatea noastră de a ne ajuta reciproc; dragostea noastră unii față de alții și față de Găgăuzia.

E adevărat, Găgăuzia încă nu a ajuns ca nivel de viață și dezvoltare economică multe tari din lume – și asta desigur e o problemă. Dar, în același timp, e o oportunitate.

E oportunitate pentru tinerii noștri extraordinari de talentați să își aplice energia și talentele pentru dezvoltarea Găgăuziei, chiar a-și spune pentru a construi o nouă Găgăuzie.

Sunt sigură, noi cu Dvs suntem gata să-i ajutăm să crească și, foarte curând, să le încredințăm conducerea cu Autonomia și cu țara.

Haideți împreună să convingem tinerii ăștia frumoși și talentați să își lege viitorul cu Găgăuzia – astfel vom putea asigura o dezvoltare mai rapidă a Autonomiei și a țării.

Cred, că foarte curând, vom vedea tinerii de azi în calitate de conducători ai direcțiilor Comitetului Executiv și în calitate de Bașcani, în calitate de deputați ai Adunării Populare și ai Parlamentului Moldovei, în calitate de miniștri și conducători ai companiilor mari si, de ce nu, în calitate de Președinte a Republicii Moldova!

Încă o dată vă mulțumesc și vă doresc sănătate și inspirație!

Fiți Fericiți!