Mesaj către lucrătorii din domeniul Culturii din Găgăuzia

Dragi lucrători ai culturii,

Stimați oaspeți,

Vă salut și sunt foarte bucuroasă să fiu parte, împreună cu Dvs, la acest eveniment frumos.

Azi onorăm cultura și oamenii, care o servesc – oamenii, care zi de zi, prin acțiunile sale, prin comportamentul său și prin exemplele sale, răspândesc frumosul, înțelepciunea și bunătatea.

În timpurile noastre, nu e deloc simplu să răspândești frumosul, înțelepciunea și bunătatea – anume de asta vă mulțumim din suflet!

Vă mulțumesc pentru fidelitatea misiunii Dvs profesionale!

Într-o lume instabilă; într-o lume, care suferă de prea mult egoism; într-o lume, în care prea mult contează valorile materiale și prea puțin valorile spirituale; într-o lume, în care să minți nu înseamnă să îți pierzi demnitatea – Dvs continuați să căutați căi eficiente pentru a răspândi frumosul, înțelepciunea și demnitatea.

În această lume Dvs sunteți eroii adevărați.

Cunoaștem cu toții, că erou nu este cel, care strigă mai tare. Erou e cel, care își face munca calm și ci demnitate.

Am citit o legendă, precum că Albert Einstein, fiind student, a polemizat cu profesorul său despre existență răului, frigului și a întunericului, și de ce Dumnezeu a admis răul, frigul și întunericul.

Einstein a definit întunericul ca lipsa luminii; frigul ca lipsa căldurii; iar frigul ca absența lui Domnului – adică lipsa bunătății.

Azi a-și vrea să fac următoarea analogie: De fiecare dată, când vedem cum oamenii se tratează fără respect reciproc – vedem lipsă de cultură.

Când confruntăm cu comportament nedemn, cu minciună, cu iresponsabilitate, cu manipulare – noi confruntăm lipsă de cultură.

În genere, când întâlnim orice formă de manifestare a răului – noi confruntăm lipsă de cultură.

Înțeleg, nu e un mesaj obișnuit de ziua lucrătorilor culturii – dar, noi trăim timpuri nu simple, când avem nevoie de unitate pentru a direcționa toată energia noastră și toate resursele noastre pentru a construi și pentru prioritățile zilei de mâine. Trebuie să învățăm să evităm conflictele egoiste despre priorități false.

Ca de aer avem nevoiește unitate – trebuie să devenim o societate cu un nivel înalt de cultură.

Cultura – este frumosul, înțelepciunea și bunătatea, care trebuie să ne unească într-o societate compusă din oameni capabili să coopereze reciproc respectuos; oameni capabili să se asculte reciproc și să ajungă la decizii înțelepte pe toate subiectele complexe; oameni dispuși să de ajute reciproc. Trebuie să ne transformăm într-o societate concentrată pe dezvoltare.

Poporul nostru are nevoie de ajutorul Dvs.

În special au nevoie de ajutor cei, care nu conștientizează cât de mult rătăcesc. Haideți împreună să tratăm problemele poporului nostru, așa încât copii noștri să poată moșteni o societate mai bună și mai înțeleaptă. Atunci viitorul copiilor noștri va fi mai frumos decât prezentul nostru – sunt sigură că ne dorim cu toții asta.

Dragi lucrători ai culturii,

Vă doresc Dvs și doresc familiilor Dvs sănătate, pace și bunăstare!

Fiți Fericiți!