Mesajul la întâlnirea cu mediul de afaceri: „Suntem ambițioși și vom da frâu liber perseverenței pentru ca produsele și serviciile noastre să ajungă pe piața de desfacere europeană”

Suntem bucuroși și mândri să ne pliem în postura de gazde ale evenimentului de astăzi. Eveniment, ce întrunește reprezentanți ai peste 60 de companii din diferite zone ale țarii – Chișinău, Bălți, Orhei, Tiraspol.

Vă salut cordial și sper foarte mult că întrunirea de astăzi va fi una de bun augur, că fiecare dintre dvs va avea posibilitatea, astăzi, să lege noi prietenii din perspectiva relațiilor de afaceri, să descoperiți oportunități pentru proiecte antreprenoriale și să reveniți acasă cu noi provocări, dar și cu soluții pe potrivă.

Dragi prieteni, oaspeți, reprezentanți ai businessului,

Trăim vremuri complicate, pe care acum un an nici nu ni le-am fi imaginat. Dar, suntem puternici, cu voință și vom trece și testul acestor timpuri.

Viața nu se oprește în loc, iar antreprenorii sunt cei care trebuie să dea restart acolo unde apare risc de stagnare.

Așadar, forul de astăzi, sunt ferm convinsă, va deveni un catalizator al ideilor și proiectelor de succes. Iar o afacere este una de succes atunci, când echipa este productivă și fericită. Asta însemnă să ne mobilizăm, să găsim forțe interioare pentru a rezista vicisitudinilor provocate de tragedia din Ucraina, care ne-a „aruncat” pe toți intr -un ghem de crize inevitabile.

Și în aceste condiții trebuie să găsim forțe și surse pentru a investi în oameni, în dezvoltarea unor capacități avansate de producție, în dezvoltarea unor afaceri de succes, care sunt un pilon important în consolidarea puterii unui stat.

Afacerea nu este o chestiune de orgoliu a cuiva, este un business care aduce bunăstare. Pentru un antreprenor, pentru un investitor cu intuiție chiar și riscul este un profit. Deși în Găgăuzia, legislația în domeniu, a eliminat orice zonă de risc. Și mulți dintre dumneavoastră pot confirma acest lucru!

Dragi oaspeți, reprezentanți ai businessului,

Dorinţa noastră este să continuăm să investim şi să dezvoltăm business-ul în regiune, aşa cum am făcut-o şi până acum.

Suntem deschişi oportunităţilor de extindere a diferitor proiecte cu viitor, pentru atragerea unor noi investitori, fapt ce ne-ar permite să beneficiem de sinergiile care derivă din aceste proiecte.

În acest context, vreau să remarc rolul și implicarea Asociației Întreprinzătorilor din Găgăuzia „NEXT”, care împreună cu directorul executiv Asociației Europene de Business dna Mariana Rufa, au creat primul „Business Hub” din sudul țării, în marja căruia au fost gestionate proiecte, traininguri finanțate de Uniunea Europeană și Suedia.

Și vreau să declar că nu ne vom opri aici. Suntem ambițioși și vom da frâu liber perseverenței pentru ca produsele și serviciile noastre să ajungă pe piața de desfacere europeană.

Astăzi veți vedea cum este organizat managementul la două întreprinderi de brand ale Găgăuziei – SANA (producerea de lactate) și Fors Motor (prelucrarea metalului). Dorim să vă convingem de prioritățile investirii și deschiderii de afaceri de succes în Autonomie.

Totodată, trebuie să spun lucrurilor pe nume: nu cred ca există o formulă magică care poate garanta succesul în afaceri, în afară de multă muncă, implicare, foarte multă disciplină şi consecvenţă alături de echipa cu care pleci la drum.

Și o astfel de echipă suntem noi, administrația și oamenii de afaceri din Găgăuzia.

Și cum spunea un norocos al businessului – B. Forbes: „Dacă nu îţi conduci afacerea ta, vei fi condus în afara afacerii.”

Așadar, bine ați venit în mediul de afaceri din Bugeacul Moldovei, unde veți putea conduce o afacere bună!