„Decât o strângere protocolară de mână cu președintele SUA, mai sinceră ar fi o îmbrățișare cu o bunicuță de la țară”

Moldovenii au obosit de retorica militaristă, înfricoșătoare pe care o practică de la un timp încoace conducerea de vârf a țării.
Un conducător bun preferă să păstreze liniștea și starea de calm în societate, chiar dacă pentru aceasta face munca lui Sisif.
Dna Sandu, însă, preferă să ne sperie cu fel de fel de scenarii diabolice, scoase din safeul serviciilor de securitate și adaptate la stilul de guvernare.
Ne-am obișnuit cu regimul de urgență ca și cu un ritual de igienă personală. Acum iată încă un instrument de menținere în frică și supușenie a cetățenilor.
Ne-ați obosit, dna Sandu, cu mesaje despre riscul de extindere a războiului, cu scenarii dejucate de destabilizare a situației și schimbare a regimului de guvernare.
Nu aceasta este problema moldovenilor! Este doar o tehnică de a distrage atenția cetățenilor de la adevăratele nenorociri – viața scumpă, exodul continuu și sărăcia.
Între timp, dna Sandu, nu reușiți să adunați toate titlurile care vi se acordă în străinătate – în contextul confruntărilor geopolitice.
Dar pentru ce – nu v-ați întrebat? Ce ați făcut bine acasă? Reforma justiției, stat de drept? Au crescut salariile, au fost compensate cu 30% pensiile? A crescut PIB-ul? A sporit bunăstarea populației? Câți din diaspora au revenit acasă? Cu cât au sporit investițiile în economia țării? Și cu cât a crescut datoria externă a Moldovei?
V-ați atins încă un vis. Ați dat mâna cu președintele Biden: balsam pentru orgoliul d-voastră exagerat.
Dar, decât o strângere protocolară de mână cu președintele SUA, ar fi fost mai sinceră o strângere de mână a unei bunicuțe de la țară, acolo unde politicile promovate de echipa d-voastră PAS a adus populația la limita sărăciei. Aceasta ar trebui să vă bucure. Cred deja veți înscena și asta.
Televiziunile vă sunt la picioare. Lumea nu mai cunoaște adevărul. V-ați creat o lume paralelă, în care vă complaceți, în care doar așa-zișii oameni buni duc o viață bună.
„Există doar două pârghii ce pot pune oamenii în mișcare: interesul și frica”, spunea Napoleon Bonaparte. D-voastră aveți interes, cetățenii – frică. Iată de ce ne mișcăm în direcții opuse.
Deșteptați-vă. Faceți ceva pentru acest popor, nu pentru cariera d-voastră politică post – președinție. Pentru că al doilea mandat nu-l veți avea.